Ser sidan knasig ut? Du använder en rätt gammal webbläsare.
Du kan uppdatera din webbläsare här för en snyggare, snabbare och säkrare upplevelse :)

Om oss

Storyn bakom Jepp

Vi ville hitta ett sätt att proaktivt arbeta för att minska personalohälsa och kunna nå ut till hela företagsorganisationen, både avseende typer av individer och deras geografiska placering. Befintlig friskvård fokuserade även nästan uteslutande på motion medan hälsa för oss var så mycket mer. Redan från start var tanken därför att lyckas få in alla sju hälso-områden vi hade identifierat, nämligen Stress, Sömn, Kost, Motion, Alkohol, Tobak och Trivsel.

Att digitalt nå individer utspridda över ett stort geografiskt område är inget problem. Det som däremot visade sig vara en svårare nöt att knäcka var hur vi skulle nå ut till individer som normalt inte hakar på friskvårdsaktiviteter och hur vi skulle kunna åstadkomma varaktiga beteendeförändringar. Svaren till detta hittade vi inte alls i den klassiska hälsoforskningen utan inom beteendepsykologi och dataspel - gamification.

Det vi fann var att nyckeln till beteendeförändring är att göra den tillgänglig, enkel, rolig och utan egentlig möjlighet att misslyckas. Och nyckeln till varaktig förändring är att förmå användaren att ”hänga kvar” genom att låta individen följa sina framsteg, mäta sig mot andra och få känna sig stolt.

Hittills har arbetsgivare erbjudit flera tusen anställda möjligheten att använda Jepp och vi har fått ut värdefull statistik. Till exempel förbättrar 9 av 10 användare sitt hälsobeteende inom minst ett hälsoområde. Och de som är i störst behov av hälsoförbättringar är också de som åstadkommer den största förändringen i Jepp. Vi kan även se att vi faktiskt når alla medarbetare, inte bara de som redan är frälsta på friskvård.

Har du gjort något litet för din hälsa idag? Svaret på den frågan kan bli Jepp!